Zero emissiepremies breiden uit naar scooters en moto’s

Vanaf 15 april 2018

Wie de aankoop van een elektrische bromfiets overweegt kan deze nu kopen op onze website. Vanaf 15 april 2018 kan je namelijk voor een elektrische motorfiets een premie van 1.500 euro krijgen, voor een e-scooter is dat 750 euro. Het bedrag is beperkt tot maximum 25 procent van de aankoopprijs. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein breidt dus de zero emissiepremies uit naar scooters en motors. "E-scooters en e-motors zijn beter voor ons milieu dan hun tegenhangers op benzine. Ze kunnen ook de files verkorten, ze verbruiken minder en dringen motorlawaai terug."

Voor de aankoop van een elektrische auto krijg je vandaag al een premie van de Vlaamse overheid. Binnenkort kan je er ook een krijgen voor een elektrische motorfiets en voor een elektrische bromfiets klasse B.

De Vlaamse regering besliste vandaag de zero emissie premie uit te breiden. Voor een e-scooter zal je 750 euro krijgen, voor een e-motor 1.500 euro. De premie is beperkt tot maximum 25 procent van de aankoopprijs. De premie geldt voor elektrische bromfietsen en motors die worden ingeschreven vanaf 15 april.

Minister Tommelein: "E-scooters en e-motors zijn veel beter voor ons milieu en voor onze gezondheid dan hun tegenhangers die op fossiele brandstof rijden. Bovendien kunnen ze auto’s van de weg halen, waardoor ze de files verkorten. Door hun lichter gewicht en kleinere omvang verbruiken ze ook nog eens minder. Om nog te zwijgen over het terugdringen van het motorlawaai".

tot € 750 premie

Bij aankoop van een electrische bromfiets
(Tot maximum 25% van de aankoopprijs)
Ontdek onze gamma electrische bronfietsen

tot € 1.500 premie

Bij aankoop van een electrische motorfiets
(Tot maximum 25% van de aankoopprijs)
Ontdek onze gamma electrische motorfietsen

Voor elektrische motorfietsen betaalt u geen jaarlijkse verkeersbelasting. Die wordt immers berekend op basis van de cilinderinhoud en fiscale PK. Omdat een elektrische motor geen cilinderinhoud heeft, is die de facto vrijgesteld van de jaarlijkse verkeersbelasting.

Vanaf 01/01/2019 worden de elektrische motorfietsen ook vrijgesteld van de Belasting op Inverkeerstelling (BIV).